50/30/20 Budsjettering Regel

budsjettering

Vi kjenner alle til noen som bare elsker tall?

De bruker timevis på å strukturere og organisere økonomien, finpusser forbruks grenser for hver måned og planlegger neste måned i forveien. Skal du tilby vanlig økonomiske tips til disse, så er det akkurat det samme som å vaske gulvet med en tannbørste. Men for alle oss andre, så er 50/30/20 metoden en utrolig god og lettvint budsjettering regel å følge.

Enten om du sliter økonomisk eller du er rett og slett usikker på hvordan du skal strukturere din økonomi, så er denne metoden perfekt for både å spare tid og penger. Har du et glimt i øye for fremtiden og fokus på investering, så vil denne metoden være gull vært for deg.

50/30/20

Hva er 50/30/20 budsjettering?

50/30/20 budsjettering metoden ble lagd for å tilrettelegge en mindre komplisert budsjettering, for å enkelt holde styr på økonomien. Det beste med denne formen for budsjettering, er hvor enkelt det er å styre din personlige økonomi, uten bruk av enorme Excel ark eller andre programvarer.

Når du tar i bruk dette systemet, så er det tre hoved kategorier som du må fokusere på; Behov, ønsker og sparing/lån.

50% av din netto inntekt skal gå til det som kalles behov, 30% til ønsker og 20% sparing/lån. Matvarer og leie går under kategorien behov, sminke går under ønsker og student lån under sparing/lån.

Dette kan forenkles og vises slik:

Behov – 50%Ønsker – 30%Sparing/lån – 20%
Huslån/LeieSpise på restuarantPensjons sparing
Bil nedbetalingKino, fotballkamp eller konsertKortsikt spring
Bil forsikringKlær og skoStudent lån
Offentlig transportKosmetikkPersonelige lån
Reise ForsikringTv kanalerKredittkort
Skole og barnehageStreaming tjenester
MatvarerHjemme innredning
TelefonGaver
MedisinDonasjoner
TannlegeReise

Er 50/30/20 budsjettering noe for deg?

Hvis du har prøvd å sette opp et budsjett før, så har det sikkert ikke gått veien siden du leser dette innlegget. Å sette opp et budsjett kan sammenliknes med å hoppe rett ut i en trenings konkurranse. Du har null peiling på hva du gjør og utfallet blir nok ikke det beste.

Det er derfor 50/30/20 budsjettering er fantastisk greit å starte med. Det er det minst komplekse systemet å følge og hvem som helst kan ta dette i bruk.

Bra, nå har du kanskje lært deg litt budsjettering og da er på tide å tjene litt ekstra penger. Da burde du lese vår «16 kreative måter å tjene penger på nett»: pengespiren.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

fcaebookicon fcaebookicon