pengespiren – Hvordan tjene penger på nett og hjemme

50/30/20 Budsjettering Regel

budsjettering

Vi kjenner alle til noen som bare elsker tall

De bruker timevis på å strukturere og organisere økonomien, finpusser forbruksgrenser for hver måned og planlegger neste måned i forveien. Det å tilby økonomiske tips til disse er det samme som å vaske gulvet med en tannbørste. For alle oss andre så er 50/30/20 metoden en utrolig god og lettvint budsjettering regel å følge.

Om du sliter økonomisk eller du rett og slett er usikker på hvordan du skal strukturere din økonomi, da er denne metoden perfekt for deg som prøver å spare tid og penger. Har du et glimt i øye for fremtiden og fokus på investering så vil denne metoden være gull verdt.

50/30/20 budsjettering, mynter av ulike farger og svarte, blå kulepenner på et regnskapsark

Hva er 50/30/20 budsjettering?

50/30/20 budsjetteringsmetoden ble lagd for å tilrettelegge en mindre komplisert budsjettering. Noe som gir en enklere måte å holde styr på økonomien. Det beste med denne formen for budsjettering er hvor enkelt det er å styre sin personlige økonomi uten bruk av enorme Excel ark eller andre programvarer.

Når du tar i bruk dette systemet er det tre hovedkategorier som du må fokusere på; behov, ønsker og sparing/lån.

50% av din netto inntekt skal gå til det som kalles behov, 30% til ønsker og 20% sparing/lån. Matvarer og leie går under kategorien behov, sminke går under ønsker, og studielån under sparing/lån.

Dette kan forenkles og vises slik:

Behov – 50%Ønsker – 30%Sparing/lån – 20%
Huslån/LeieSpise på restuarantPensjonssparing
Bil nedbetalingKino, fotballkamp eller konsertKortsikt spring
BilforsikringKlær og skoStudielån
Offentlig transportKosmetikkPersonlige lån
ReiseforsikringTv kanalerKredittkort
Skole og barnehageStreamingtjenester
MatvarerHjemmeinnredning
TelefonGaver
TannlegeDonasjoner
Reise

Er 50/30/20 budsjettering noe for deg?

Hvis du har erfaring å sette opp et budsjett eller om du er helt ny kan du ta i bruk disse metodene. Budsjettering kan sammenliknes å melde seg på en Crossfit konkurranse uten å ha trent. Du har null peiling på hva du gjør og utfallet blir nok ikke det beste. Ta derfor i bruk disse tipsene og mestre budsjettering en gang for alle!

50/30/20 budsjettering er et fantastisk konsept å starte med. Det er lett å følge og hvem som helst kan ta dette i bruk.

Nå har du kanskje lært deg litt budsjettering og da er på tide å tjene litt ekstra penger. Da burde du lese vår «16 kreative måter å tjene penger på nett»: pengespiren.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *